Technologia piwowarstwa – dla kogo i po co są te studia?

Studiowanie technologii piwowarstwa przez niektórych uważane jest za zupełnie zbędne. No bo czy nie lepiej fachu uczyć się z praktyki? Do tego przecież wiedzy dostępnej na wyciągnięcie ręki jest pełno. Wystarczy garnek/kadź, dostęp do internetu i już można bawić się w piwowara.

W związku z tym po co i dla kogo są w. w. przeze mnie studia? Zapytałem o to Łukasza Anczyka, znanego z bloga Opiwatele, ale także absolwenta kierunku „Technologia piwowarstwa” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s